Милован Савич с приз за най-много борби през редовния сезон

"Хубавото е, че наистина хората в Плевен оценяват всичко, което сме направили досега и му се радват", сподели крилото

По време на третата полуфинална среща между Спартак (Плевен) и Балкан, състояла се снощи, за най-много борби през редовния сезон бе наградено крилото на плевенчани Милован Савич. Според коефициентите му средно на мач той има 9 борби. Наградата си Милован Савич получи от известната поп певица и сестра на неговия треньор - Люси Дяковска.

Ето и какво сподели състезателят след награждаването си пред сайта на НБЛ:

“Чувствам се уморен след третия мач с Балкан. Не мога да опиша какво изпитах. Публиката ни беше шестият играч. Направиха страхотна атмосфера. Ние отново обаче не изиграхме най-добрия си мач. Съжалявам за това. Мисля, че в тази серия се видя разликата между силните отбори и такива, като нас, които искат да бъдат силни. Те наказваха всяка наша грешка", коментира Савич. "Имаше моменти, в които закъснявахме с фауловете и те вкарваха. Късата ротация не може да ни бъде оправдание. В такъв случай трябва всички да играят на високо ниво във всеки мач. Това невинаги се получава. Умората може би също натежа", допълни той.

"Относно серията за бронза очаква Лукойл Академик и Рилски спортист да играят пет мача. Все още не знаем кога започват тези двубои, но се надяваме да починем и да се възстановим. Вече стана банално, но ще дадем всичките си останали сили. Ние не се предаваме. Това е успех за нас. В Самоков например не сме печелили през този сезон", каза още Савич.

"С всеки изминал месец през последната година Спартак ставаше все по-силен и по-силен. Хубавото е, че наистина хората в Плевен оценяват всичко, което сме направили досега и му се радват. Това ще им остане завинаги. Мисля, че първенството като цяло е доста силно. Жалкото е обаче, че някои отбори имаха проблеми с финансите и загубиха част от основните си играчи през годината. Смятам, че нещата в българския баскетбол могат да се одобряват и да стават още по-добри.”, завърши Милован Савич.