Спартак хвърли бомбата, удари Берое в Стара Загора!

Плевенчани поведоха с 1-0 в четвъртфиналите

Спартак (Плевен) поведе с 1:0 победи срещу Берое в четвъртфиналните плейофи на Националната баскетболна лига. Воденият от Александър Дяковски състав отказа съперника след 86:81 в зала ДЗУ и може да реши изхода на двубоя още във втория мач в Плевен този петък.

Величкович бе най-резултатен за щастливата развръзка на спартаклии с 23 точки. Савич и Секулов го последваха с по 21 и 19. Маринчешки се отчете с 18.

Двубоят започна равностойно, като "заралии" се оттеглиха с преднина 26:23 след първите 10 минути. Спартак обаче вдигна оборотите и на почивката резултатът бе в тяхна полза - 50:45. След паузата плевенчани натиснаха и преднината им набъбна на 13 точки. "Заралии" обаче набързо се върнаха в двубоя и запазиха надежди, губейки само с 66:70 преди последната част. Във финалните 10 минути Спартак и Берое си размениха лидерството в точките, но в крайна сметка плевенчани триумфираха с 86:81.

Вторият сблъсък между двата тима е в петък, 29 април, в Плевен. Припомняме, че ако се стигне до трети мач между двата отбора, той ще бъде в Стара Загора на 2 май.