56 абитуриенти в неравностойно положение от Плевенско ще получат своя "Звезден бал"

Инициативата ще се проведе със специалната подкрепа на изворна вода "Бачково"

Националното сдружение на сираците в България ще помогне чрез организирането на "Звезден бал" на 56 абитуриенти от Плевен и областта. Това обяви в пресклуба на БТА председателят на сдружението Слави Михайлов. Тази година бройката на момчетата и момичетата е двойно по-голяма от 2015-та, когато бяха 30. 

Към кампанията подкрепа са оказали много фирми, дарявайки тоалети, бижута, обувки и всичко нужно, за да прекарат младежите един вълнуващ и незабравим бал. Общинските ръководства на Белене Никопол, Пордим, Кнежа и Гулянци също са поели различни ангажименти към нуждаещите се випускници. Някои от общините дори са се ангажирали да осигурят работа на абитуриенти, които са със специални образователни потребности.  Председателят на сдружението Слави Михайлов изказа специална благодарност и към генералния спонсор на инициативата - изворна вода "Бачково".

В "Звездният бал", който ще се проведе на 25 април, ще се включат много известни родни изпълнители. В момента Слави Михайлов разговаря с много сериозни имена от музикалния живот на страната, а към момента се знае, че ще участват звезди от реалити формати като "Екс Фактор" и "Гласът на България". В 17.00 ч. същия ден младите хора ще бъдат посрещнати на централния площад "Възраждане" от областния управител Ралица Добрева и депутата Владислав Николов, които също са им подготвили изненади. След това абитуриентите ще преминат в шествие по централните улици на Плевен, а пред театъра - по червен килим. Идеята е момчетата и момичетата да се почувстват звезди, като на "Оскарите".

Празничната бална вечер ще стартира в 19.00 ч. Любопитното е, че на 25 април рожден ден прзнува председателят на сдружението Слави Михайлов. Той уточни, че е заръчал на всички гости да не носят подаръци, а да дарят средства в специална урна. Събраните пари ще бъдат дарени за лечение на деца с онкологични заболявания в Плевен.