Плевен ще е домакин на Международна конференция "Металолеене 2016"

Тя има за цел да даде място за среща на учени от различни страни

Предстоящата ХХIII Международна научно техническа конференция "Металолеене 2016" ще се проведе в периода 13-15 април 2016 г. в хотел "Ростов”, град Плевен, България. Тя има за цел да даде място за среща на учени от различни страни, където да представят своите научни достижения и да дискутират по проблемите на леярското производство.

В конференцията ще вземат участие представители на леярските предприятия в България, учени в областта на металолеенето от БАН и технически университети от България и чужбина, водещи световни и български фирми за машини, съоръжения, технологии, материали и услуги за металолеенето, леярски съюзи и асоциации от България и други страни. В събитието ще се включат представители от България, Македония, Словения, Хърватска, Италия, Франция, Турция, Гърция, Дания, Чехия, Русия, Китай и Украйна. Ще бъдат представени 22 научни доклада и 5 презентации на фирми, в които ще бъдат разгледани най-новите постижения на науката и техниката в областта на леярското производство.

Конференцията ще даде възможност за нови познанства и приятелства, а това поражда и нови идеи, съобщават организаторите.