Отличиха училищния вестник на СОУ "Иван Вазов" в национален конкурс

"В@з Буки Веди“ е най-добрият ученически вестник в страната

В края на месец март бяха обявени победителите в Националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов", информират от СОУ "Иван Вазов" на своя сайт.

В четвъртото му издание, организирано от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград, с подкрепата на Община Разград, Министерството на образованието и науката и Регионалния инспекторат по образованието в града са участвали 43 колектива от автори от 30 населени места. Отделно от това, имало и индивидуални публицистични творби, които се състезавали в различни раздели. Награди са получили близо 60 момичета и момчета от цялата страна в различните възрастови групи и жанрове.

Вестникът на СОУ "Иван Вазов" - "В@з Буки Веди", е отличен на първо място в раздел "Ученически вестници на хартиен носител" в подраздел "Средни училища".

"Удовлетворени сме изключително много от полученото признание и решени да продължаваме да списваме вестника си със същото желание и последователност", споделят от екипа на "В@з Буки Веди".

Тази първа награда е поредната за "В@з Буки Веди“. През 2013 година вестникът бе отличен с трето място в Шестия национален конкурс за ученическа журналистика "Стоян Михайловски", а през 2014-а стана лауреат на Седмото издание на същия конкурс.