Димитър Пенчев стана републикански шампион по кик бокс!

Злато и за Румен Лесев в категория до 54 кг.

През този уикенд в Шумен се проведе Републиканското първенство по кикбокс в стиловете лоу кик и кик лайт контакт. Общо седем бяха състезателите на СК ''Скорпион" и представянето им е повече от отлично.

Плевенчанинът Димитър Пенчев стана победител в категория до 67 кг. и заслужено грабна златото! На финала той надви противник от Варна с 3:0 в най-атрактивния двубой за деня. Златото взе и Румен Лесев в кат. до 54 кг. Останалите състезатели бяха дебютанти, но дадоха всичко от себе си и дадоха заявка за по-сериозни резултати занапред.

"Беше много силно състезание, имаше много участници - 400 човека във всички стилове. 180 бяха в ринговия стил, където играя и аз. Получи се тежко състезание за мен, защото трябваше да направя 4 мача, за да стана шампион на България. В първия мач победих домакините - отказах съперника си в третия рунд. Във втория мач победих с 3:0 съдийски гласа състезател на Аякс (Бургас). В третия мач съперникът ми от Пловдив не се качи на ринга и победих служебно. И в четвъртия финален мач победих пак с 3:0", разказа Митко за Plevenutre.bg часове след успеха.

Боецът от Плевен сподели, че вече насочва усилия и енергия към професионален турнир, който ще се проведе в няколко етапа и на него ще вземат участие най титулуваните състезатели в България. В края на годината се задава и европейско първенство, за което Пенчев също има големи амбиции.