Възпитаник на Спортното училище с втора роля в сериала "Под прикритие"

Световният шампион по гребане Цветан Петков протегнал ръка на Герасим Гергов в Плевен

Новият сезон на сериала "Под прикритие" стартира ударно, а за зрителите бе любопитно да видят завръщането на Герасим Гергов, който в предишните сезони изпълняваше ролята на подземния бос Гущера. Сега Гергов влиза в сагата като персонажа на своя брат - Змея, който ще търси това, което дължат на "убития му родственик".

Актьорът и каскадьор има специална връзка с Плевен. Геро кандидатствал в спортното училище в града на Панорамата, когато бил пети за шести клас. Много искал да учи в паралелките по футбол, а до този момент тренирал лека атлетика. Покрил нормативите, но не го приели. Отишъл да види резултатите с баща си и треньора му по лека атлетика. Ядосал се много, че го няма в списъците и тръгнал към паркинга. Там го срещнал Цветан Петков - sветовен шампион по гребане и участник на две олимпиади. Естествено Гергов нямал никаква идея кой е. Петков се поинтересувал какво тренира, а Геро отвърнал: "Нищо". "Искаш ли да тренираш гребане", запитал спортистът и Геро усетил как устата му някак индивидуално от разума изрича: "Да". И животът му отново влязъл в релсите. Цветан Петков прехвърлил документите му в неговия клас.

След година Геро станал републикански шампион по гребане. Така от съвсем малък се научил да се справя с житейските ситуации. По цял ден тренировки, уроци - после сам в общежитието, не разчитал на близки.