Сребро и бронз за Михаил Христов

Отличен старт за параолимпийците ни в Шарджа

Сребърен и бронзов медал спечели параолимпиецът Михаил Христов на Международния турнир по лека атлетика в Шарджа, който стартира вчера. Плевенчанинът завърши втори в бягането на 100 метра с резултат 11,44 сек. и завоюва бронзово отличие в дългия скок с резултат 6.03 м. В същите дисциплини Радослав Златанов взе злато и сребро с резултати 11,29 сек. и 6,47 м.

Общо девет медала спечелиха българските параолимпийци в първия ден от надпреварата, съобщава "Стандарт". Родните спортисти с увреждания извоюваха три златни, пет сребърни и едно бронзово отличия. Припомняме, че в емирството се провежда Международен турнир по лека атлетика квалификации, след който ще участват в Гранд при.

Дечко Овчаров грабна златото, след като метна диска на 39.72 м. В тласкането на гюле остана втори с резултат 10.89 м. Георги Киряков взе златен медал в хвърлянето на копие с резултат 27.24 м. В тласкането на гюле остана втори с 10.02 м., с което покри норматив за Параолимпиадата в Рио. В същата дисциплина Иванка Колева взе сребро с резултат 8.22 м.

Може да следите за новини около изявите на родните параолимпийци във Фейсбук: Българска параолимпийска асоциация/ Bulgarian Paralympic Association