Любо Пенев към треньора на Спартак: Това е футболът ни – лоши терени и посредствено съдийство

Очаквам в следващите ни срещи вече да печелим точки, заяви Роберт Петров

Вчера плевенският Спартак загуби от гостуващия Литекс с 1:2 в среща от 20-ия кръг на "Б" група. След последния съдийски сигнал старши-треньорът на ловчанлии Любослав Пенев отиде при колегата си от плевенския тим, прегърна го и му каза нещо. Какво, разкри самият Петров пред Sportal.bg.

"Роберт, това е българският футбол – лоши терени и посредствено съдийство. Добре, че не стана нещо, което да предизвика сбиване между футболистите. Пожелавам ти успех". Това ми каза Любо, който е много добър треньор и перфектен професионалист", заяви плевенският наставник.

Той признава, че Литекс заслужено е спечелил трите точки от въпросната среща.

"Получи се здрав мач. Разкаляният терен обаче не позволи да видим качествен футбол. Доволен съм от моите футболисти. Съдийството обаче беше слабо. Ощети ни в 3-4 ситуации, когато имаше дузпа за нас, игра с ръка пред наказателното поле на съперника и други положения. Ако реферите отсъждаха реално, резултатът можеше да е друг", коментира още Петров.

Той очаквал повече от противника. "Литекс не показа класата си. Една от причините вероятно бе и тежкият терен. Но Литекс си е Литекс – имат голям избор от добри футболисти, необходимата организация като клуб, която кара играчите да мислят само за футбол. Не на последно място начело на отбора е много добър треньор – Любо Пенев. Мачът ни с тях вече е история. Очаквам в следващите ни срещи вече да печелим точки", завърши треньорът на Спартак.