Цветомир Ангелов - Цуки: Предизвикателство бе да изиграя бащата на Максим Генчев

Веселин Плачков също е трябвало да бъде част от "На педя от земята"

Тази седмица се състоя премиерата на новият филм на Максим Генчев "На педя от земята" в рамките на "София Филм Фест". Както вече неведнъж писахме, главната роля в лентата се изпълнява от плевенския актьор Цветомир Ангелов- Цуки.

"На педя от земята" е заснет за 17 дни в мина "Чукурово", където всичко е като сюрреалистичен пейзаж. Цуки разказа в ефира на Канал 3, че играе централния персонаж в лицето на лейтенант Кольо Кралев, който е изключително позитивен герой - "доброто ченге".

"Беше абсолютно предизвикателство Максим Генчев да ми гласува доверие да изиграя баща му. Добих представа за самия ми герой от неговите разкази за баща си. Най-високата оценка е, че Максим е пускал откъси на баща си и при една от сцените той казал: "Ето ме там!" Това е най-високата оценка", сподели Цуки.

Друг плевенчанин, Цветомир Нечев, също участва във филма.

Любопитна подробност е, че и Веселин Плачков е трябвало да бъде част от каста. Гласяли го за ролята на Рижия. "Максим щеше да го покаже в различна роля - остриган нула номер, с татуировките... Обаче закъсня за кастинг, а Максим е непреклонен и се обади на друг актьор", разкри Десислава Ковачева - продуцент на филма.