Спрягат бивш треньор на Спартак за заместник на Стойчо Стоев в Левски

Вили Вуцов може да поеме "сините" до броени дни

В последните 24 часа водещи национални медии усилено спрягат името на Велислав Вуцов като нов треньор на столичния гранд Левски. Бъдещето на сегашния наставник Стойчо Стоев на "Герена" е повече от несигурно и някои от шефовете се опасяват, че тимът може да изпадне в летаргия с оглед намаляващите до минимум шансове за спечелване на шампионската титла.

Според информациите, ако Левски не спечели мача си с Черно море този уикенд, най-вероятно ще бъде свикан извънреден Управителен съвет с една точка в дневния ред - бъдещето на Стойчо Стоев.

Вили Вуцов бе начело на Спартак през периода от 2000 г. до 2002 г. Сезон 2001/02 е сред най-противоречивите в историята на "синьо-белите". В този период Вили Вуцов е начело на тима, който пък се води негласно за сателит на Левски. Останалите отбори иронично наричат спартаклии "Левски 2" заради факта, че доста играчи акостират в Плевен – националът Предраг Пажин, Захари Сираков, Георги Георгиев, Костадин Башов, Тодор Колев, Викторио Павлов и други.

През въпросния сезон Спартак прави 0:0 с Литекс и ЦСКА, губи драматично с 2:4 от Левски и побеждава 3-ия Локомотив Пловдив в Плевен. При гостуванията си тимът вкарва поне по два гола, но винаги губи, а най-драматична е загубата с 2:3 от ЦСКА на "Армията", а най-впечатляващият резултат е победа с 1:0 в Бургас срещу Нафтекс.