Единият от биячите на Околовръстното - кадър на спортното училище в Плевен

Христо Христов е бил награждаван за най-добър спортист нa школото за 2010 г.

Единият от биячите от Околовръстното шосе в София, който се вижда на клипа и нанася удари с метална палка, е от Червен бряг. Той се казва Христо Христов и е на 22 години. Проверка на Plevenutre.bg установи, че е кадър нa спортното училище в Плевен. Дори е бил награждаван за най-добър спортист на школото зa 2010 г. Имал е две челни места в състезанието за Купа България и Държавното първенство - старша възраст. Христо има във визитката си и 12-та позиция от участието си в Световното първенство по бокс за младежи. През 2012-та е направил отлична изява и на турнира "Странджа". Състезавал се е в категория до 75 килограма.

Съдът ще решава днес дали да остави в ареста него и аверите му, които придобиха печална слава през последните 48 часа. Побойниците ще отговарят за средна телесна повреда по хулигански подбуди. Ако бъдат осъдени, могат да получат до 2 години затвор или пробация за хулиганство и до 5 години затвор за нанасяне на средна телесна повреда.

Всеки от тях е криминално проявен. В досиетата им има регистрации и присъди за грабеж, измама, изнудване, побоища, кражба на кола, шофиране в пияно състояние, неплащане на издръжка, участие в организирана престъпна група. От полицията проверяват връзките им със знакови фигури от подземния свят, съобщи Нова телевизия.