Задържаха 27-годишен за кражба на "Мазда", автомобилът е намерен катастрофирал

Апашът от Кнежа е приведен в следствения арест в Плевен

Служители от РУМВР Кнежа установиха, че 27-годишен от Кнежа е извършил кражба на лек автомобил. Разследването е започнало незабавно след постъпил сигнал на 17 октомври 2015 година в 20:04 часа от телефон 112 за противозаконно отнет паркиран, незаключен с контактен ключ на таблото, лек автомобил "Мазда-626".

След заградителни мероприятия около 20:10 часа автомобилът е намерен катастрофирал в град Кнежа, в близост до кръгово кръстовище, образувано от улица "Марин Боев", улица „Димитър Бутански" и улица "Св. Св. Кирил и Методий". При огледа са установени следните щети: три деформирани метални джанти, спукан картер, счупени преден десен фар и мигач.“Мазда“-та , предмет на престъплението, се намира на съхранение в РУ МВР - Кнежа. Уведомен е районен прокурор. За престъпление по чл.346, ал.2, т.1 във връзка с ал.1 от НК е образувано досъдебно производство.

От проведени оперативни действия е установен извършителят на престъплението – 27-годишен местен жител. Той е открит в град София и е доведен в РУ - Кнежа, където му е повдигнато обвинение по чл.346, ал.2, т.1 и 3 от НК. Взета е мярка за неотклонение "задържане под стража" и е приведен в следствен арест - Плевен.