Спартак претърпя загуба в Стара Загора

Възпитаниците на Любомир Минчев надиграха категорично плевенчани с 84:63

Берое записа десетата си победа за сезона в НБЛ, след като се справи без особени проблеми при домакинството си на Спартак (Плевен), съобщава sportal.bg. Възпитаниците на Любомир Минчев надиграха категорично плевенчани с 84:63, а задачата им бе една идея по-лесна от очакваното, след като една от най-важните фигури в редиците на плевенчани Милован Савич изобщо не взе участие в двубоя.

Спартак бе по-активният отбор в началните минути в Стара Загора и поведе със 7:12 в средата на първата четвърт, преди домакините да се пробудят и да завършат частта силно и да дръпнат със 17:14 след 10 минути. Двубоят остана равностоен до почивката, като Берое не успяваше да наложи тотално надмощие и гостите бързо настигаха заралии, след като те се откъсваха напред. След едно полувреме местните баскетболисти водеха с 37:33.

Първите 10 минути след подновяването на играта се оказаха повратни за крайния изход на срещата. Берое започна много силно и 120 секунди преди края на частта водеше с 60:41, а след 30 минути баскетбол преднината на отбора бе 68:47. Късата ротация и липсата на силен партньор в подкошието за Димитър Маринчешки не позволи на плевенския тим да бъде конкурентоспособен и през заключителната четвърт, когато Любо Минчев завъртя целия си тим и в крайна сметка победата бе за “зелно-белите” - 84:63.

За Спартак Александър Груев вкара 18 точки и направи 10 асистенции, Димитър Маринчешки записа поредния си “дабъл-дабъл” с 14 точки и 11 борби, а Самуел Франсис вкара 8 точки, към които добави 4 борби и 3 асистенции.