Разнообразна програма очаква плевенчани на пчеларското изложение през февруари

Събитието се провежда под патронажа на Министерството на Земеделието и Храните

И тази година Плевен по традиция ще събере пчеларската общост през февруари този път от 11-ти до 14-ти февруари. Изложението се провежда под патронажа на Министерството на Земеделието и Храните в сътрудничество с Областен пчеларски съюз – Плевен и с активното съдействие на областната администрация Плевен, националните браншови пчеларски организациии община Плевен. 

Изложението се провежда за пръв път през 2003 година и вече се е утвърдило като ежегоден форум, събиращ основните участници в пчеларския сектор. И тази година изложението ще се състои в залите на "Мания тауър - Сити център" в Плевен. Входът е свободен.

Основни браншове, представени на изложението са: Производствено, хомогенизиращо, филтриращо и разфасовъчно пчеларско оборудване; Пчеларски инвентар; Специализирани платформи и фургони; Восъчни основи; Микролаборатории за окачествяване; Ветеринарни препарати; Лицензирани производители на майки и отводки; Опаковки, етикети; Охранителни системи; Финансиращи, донорски и консултанстки организации; Специализирано обучение и литература; Пчелни продукти и производи /козметика, напитки и др./

За откриването на изложението ще пристигне евродепутатът Мария Габриел. Очаква се да присъства и министър Десислава Танева, която откри миналогодишното издание.

В програмата и тази година са заложени лекции за пчелари, беседи, кръгла маса по проблемите на бранша, конкурс "Най-проспериращ млад пчелар за 2015 г.", както и фотоконкурс под мотото "Пчеларството - екология и плодородие, пчелният мед - здраве и дълголетие".