3 години затвор за моторист, карал с над два промила и без регистрационни табели

Спипали го навръх студентския празник, вече бил осъждан за шофиране в нетрезво състояние

Три години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затвор и глоба в полза на държавата в размер на 500 лв. Това постанови Районен съд - Плевен спрямо Мартин M. - 25-годишен

Той е признат за виновен в това, че на 8 декември 2015 г. в Плевен управлявал МПС – мотоциклет марка „Ямаха“, без регистрационни табели, след употреба на алкохол, с концентрацията на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 2,1 на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза. Засекли го служители на 01 РУП – гр. Плевен. Образувано е бързо производство, в хода на което било установено, че това е втора подобна проява на подсъдимия и той вече е бил осъждан за шофиране в нетрезво състояние с влязъл в сила съдебен акт.

Съдът лиши подсъдимия и от право да управлява МПС за срок от три години, считано от датата на фактическото отнемане на СУМПС.

С оглед обстоятелството, че на подсъдимия е наложено наказание „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно, с определение на съда, на същия е наложена мярка за неотклонение „Задържане по стража“. Мярката за неотклонение е наложена на основание променената разпоредба на чл. 309 от НПК с цел осъденото лице да не се укрие от изтърпяване на наложеното наказание.

Мартин М. е бил задържан и приведен в Затвора – гр. Плевен директно от съдебната зала. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – гр. Плевен