Целите пред Спартак: Оставане в "Б" група, обиграване и атака на елита през 2016/2017 г.

Роберт Петров остава начело на тима, феновете влизат в управата

"От разговорите ми с новия кмет на Плевен – Георг Спартански, се убедих, че не е в стила му да върши каквато и да било работа на половина. Конкретно в случая желанието му е да възроди традициите на Спартак. Това обаче е само една от причините да се върна в клуба. Другата е перфектните ми отношения с Найден Зеленогорски. Тези два факта ми дават гаранция за положителното развитие на футбола в Плевен. Затова и приех", разяснява в интервю за sportal.bg причините за завръщането си в Плевен Иван Динов.

Договорът за спонсорство ще е за 3 години. Очаква се в ръководството да има нови хора, като Динов ще настоява сред тях да има и представител на феновете, които сами ще трябва да го излъчат.

Роберт Петров остава начело на тима и има картбланш сам да сформира екипа си. Спартак започва подготовка на 15 януари, но на този етап изглежда, че ще се прави изцяло нов отбор, тъй като голяма част от играчите са си тръгнали.

"Отборът в момента е на 10-то място в класирането, а това е позиция в непосредствена близост до изпадащите. Като добавим и настоящата ситуация в клуба целта до края на сезона е ясна – оставане в "Б" група и обиграване на състава за следващото първенство. Както казах обаче параметрите в договора, който ще подпиша като спонсор ще са съвместими с целите. А основната е през сезон 2016-2017 Спартак (Плевен) да атакува първото място в "Б" група за да се изкачи в "А" група. Трябва да я изпълним без значение кои ще са съперниците ни. Паралелно освен с мъжкият състав ще се работи сериозно и в детско-юношеската школа", казва още Динов.