Плевенчанин стана жертва на кървав грабеж в Бяла Слатина

Двама местни са нападнали и наръгали мъжа пред кръчма

Двама са ограбили, наръгали с нож и изоставили на кръстовище в Бяла Слатина плевенчанина Ф.И., съобщиха от полицията. Малко след 4 часа след полунощ на 5 декември е получено съобщение в районното полицейско управление в градчето за извършен грабеж. Сигналът е подаден от лелята на потърпевшия, информира "Блиц".

От извършения оглед и разпит на Ф.И. униформените установили, че около 3.30 часа пострадалият се е качил в неизвестен лек автомобил с двама непознати. Случката се разиграла пред питейно заведение в града. По думите на жертвата неизвестните мъже са му откраднали 1700 лева, мобилен телефон и личната му карта, използвайки сила и нож.

На Ф.И. е оказа медицинска помощ в спешния център на Бяла Слатина. Освободен е с четири прободно - порезни рани в областта на дясното рамо и хематоми по главата. Няма опасност за живота.

Уведомен е дежурен прокурор и е започнато досъдебно производство.

След проведено разследване, полицаите установили, че извършители са С.И. и М.С. от Бяла Слатина. Двамата мъже, използвайки сила и хладно оръжие, са отнели от Ф.И. сумата от 657. 20 лева, мобилен телефон, личната му карта и дебитни карти. Ф.И. е изоставен на кръстовище, а нападателите му са избягали с лек автомобил „Опел Вектра”, собственост на Е.А. от Бяла Слатина и ползван от С.И.

Извършен е оглед на автомобила и са иззети биологични следи и веществени доказателства по случая, както и топче с размери около 3 см, съдържащо канабис. С.И. и М.С. са задържани в районното полицейско управление в Бяла Слатина за срок от 24 часа.