Една от звездите на Ку-ку бенд с трансфер в Плевенската филхармония

Известният кларинетист Илия Илиев ще гостува в концерт на 3 декември

Приятна изненада за плевенчани подготвят Плевенската филхармония и една от звездите на Ку-ку бенд - Илия Илиев. Известният кларинетист ще бъде гост солист в концерт на филхармониците, който ще се проведе на 3 декември от 19 часа в читалище "Съгласие.

В спектакъла ще звучат: Моцарт, концерт за кларинет и оркестър, Бетовен – увертюра „Егмонт“ и Бетовен – Симфония N4. Диригент – Етиен Абелин, Швейцария.

Илия Илиев, известен като Професора, e роден на 23 юни 1968 година в Горна Оряховица. Едва шестгодишен, той вече свири на пиано, а от пети клас започва усилено да изучава кларинет в Детската музикална школа на профсъюзите в град Горна Оряховица. Висшето си образование в Музикалната академия “Панчо Владигеров в София завършва с отличие.

Своята кариера започва в Голям симфоничен оркестър на БНР като артист-оркестрант-солист-кларнетист. Прави многобройни концерти и записи на симфонична и филмова музика с известни диригенти, солисти и композитори, между тях светила като Енио Мориконе, Милчо Левиев, Райна Кабаиванска, Теодоси Спасов, Минчо Минчев и други.

Илия Илиев е първият музикант, когото Слави кани в Ку-ку бенд и е един от създателите на групата.

През 2006 г. той издаде практическо ръководство за изпълнение на орнаменти в българската народна музика на кларинет и саксофон, наречено „Фолклорни тайни”.

Билетите ще се продават в новия билетен център на Плевенска филхармония, до входа в читалище „Съгласие“.