Ген. Илия Илиев: Не съм Чък Норис, респектирах бежанците с оръжието си

Животът

17-11-2015, 09:37

Снимка:

btv

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бивш шеф на плевенската полиция спипа 34 бежанци по време на лов

Бившият шеф на плевенската полиция задържа 34 имигранти по време на лов

"Те попаднаха на мен, а не аз на тях. Може би униформата ми, гласът ми ги и оръжието ми ги респектира. Направи ми впечатление, че са задържани и друг път, защото при командата "Спри“, половината от тях си сложиха ръцете на тила", заяви бившият шеф на плевенската полиция и ексглавен секретар на МВР ген. Илия Илиев, който залови 34 нелегални имигранти край странджанското село Голямо Буково. В това време той бил на лов за глигани в гората.

"Попитах ги откъде са - Сирия, Афганистам, Иран, Ирак.... Казаха, че са от Афганистан. Не са ми оказвали съпротива. Всичко опира до психика и самообладание на самия човек. Нямаше жени и деца, бяха само млади атлетични хора на възраст между 20 и 30 години. Имаха си ранички, от които извадиха минерална вода и енергийни напитки. Спокойно се държаха. Имало е още двама мъже, които са избягали. Вероятно те са били каналджиите, защото те са хората, които попадат под ударите на закона", обясни генералът-ловец в "Тази сутрин" по bTV.

"Бях сам, не искам да звучи героично, можех да ползвам оръжието си. 34 човека няма как да ги спра - не съм Чък Норис. Стрелба, ако се наложи, трябва да има", заяви Илиев.

На въпроса дали може да се каже, че заловените имигранти не са бежанци, а добре подготвени бойци от ислямистка армия, която влиза в Европа, той отговори със "Защо да не си го помислим". Ген. Илиев допълни, че явно има пропуски в охраната на родната граница.