Днес отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите на пътя

Мисия

15-11-2015, 07:30

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пътна полиция призовава пешеходци и водачи за повече толерантност

Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на нашата страна стотици губят живота си

Изтича втората седмица от тазгодишната традиционна кампания на сектор "Пътна полиция” "Зима”. Тя е посветена на правилното поведение на пешеходците на пътя и на водачите на моторни превозни средства спрямо тях. Толерантността на пътя е важна предпоставка за безопасното движение по пътищата както на едните, така и на другите участници.

По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия /ПТП/.

Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на нашата страна стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.

На 15 ноември тази година отдаваме нашата дълбока почит към жертвите и изказваме съболезнования към близките на пострадалите. На този ден изразяваме нашата дълбока благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.