Люси Дяковска към Стивън Ачикор, който изпя "Облаче ле бяло": Свалям ти шапка (Видео)

Чужденецът разтопи хиляди сърца с изпълнението си в "Х фактор“

Стивън Ачикор, нигерийският участник в шоуто "Х Фактор", за първи път пя на български тази седмица. Изпълнителят, който още се учи на български, спря дъха на всички с песента "Я кажи ми, облаче ле бяло". И макар че текстът (с автор Ран Босилек) изглежда го затрудни, той вложи цялото си сърце и душа. А публиката, изумена от видяното и чутото, го възнагради със ставане на крака и бурни ръкопляскания.

Люси Дяковска пък бе ясна и категорична в оценката си. "Свалям ти шапка! Няма нужда да говорим за емоция или каквото и да е. Прави ти чест, че си научил песента наизуст и не погледна нито веднъж в монитора. Това нещо го правят толкова много българи, когато го пеят на български. А ти не го направи, когато българският не е твоя език", сподели плевенчанката.

"Много съм впечатлен как попиваш всичко и как го демонстрираш после на сцената. Беше повече от брилянтно. Ти си тъмнокож, а българите, някои от тях са леко предубедени. Но ти направи нещо много важно - накара около 2 милиона българи да се влюбят в теб. Това е победа, човече!", коментира и Маги Халваджиян.