Маскирани лица взривиха самоделка в кафене, размахвали ножове и палки!

Извършителите все още не са установени

На 27 октомври в 16.30 часа група от 10-15 младежи, облечени с черни дрехи с поставени качулки, някои от които и с маски с прорези за очите, са нахлули в гаражно помещение - "кафе-аперитив" на улица "Иван Вазов" в Плевен, съобщават от полицията. Някои от нападателите са носели в ръце ножове и метални телескопични щурмови палки. Хвърлили са на пода в заведението самоделно изработено пиротехническо изделие. Унищожили са оборудването на кафе-аперитива, като при оттеглянето си са откраднали лаптоп марка "НР" 15 инча и мобилен клетъчен апарат „Нокиа 1100“ с активна сим-карта.

Сигнал за нападението е потъпил в Първо РУМВР – Плевен през "Национален център-112". Незабавно са отреагирали полицейски екипи от група "Охрана на обществения ред" при 01 РУ МВР-Плевен и криминалисти от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Плевен и 01 РУ МВР-Плевен. Организирани са обходи на всички вероятни маршрути за изтегляне на нападателите от района на местопроизшествиeто.

Извършителите все още не са установени. Извършен е оглед на заведението и е събраната информация от последвали разпити на свидетели-очевидци на престъплението, проведени по реда на чл. 212, ал.2 от НПК. По случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура - Плевен за престъпления по чл. 325 ал.1 и чл. 194 ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.