Mалолетни апаши се развилняха в Петърница

Хлапаците извършили три кражби в родното си село

Разследване на служители от РУМВР Долни Дъбник установи, че в съучастие и сговор трима малолетни – двама на 11-години и 12-годишен, са извършили три кражби в родното си село Петърница. Полицейските действия са организирани непосредствено след постъпили сигнали на 21 октомври, информира МВР - Плевен.

На 19 октомври тримата са извършили кражба на щайга с инструменти, нож и ръчна помпа за помпане на гуми от паркиран в частен двор лек автомобил „ВАЗ“. Момчетата отнели предметите от незаключен багажник. Вещите, обект на кражба, са намерени и върнати на собственика.

На 20 октомври са извършили домова кражба. Тогава момчетата са прескочили ограда на частен имот, за да откраднат инструменти, ножовки, чукове и други преносими вещи. Вещите, обект на кражба, са намерени и върнати на собственика.

Допълнително разследване е установило, че 11-годишен от групата, е откраднал волейболна топка на 21 октомври около 15:10 часа от магазин в селото. Топката е върната на собственика. Уведомен е прокурор от РП - Плевен, който е разпоредил извършването на проверки по трите случая. По разкриване и документиране на престъпленията работата продължава.