Кандидат за кмет тормози жителите на Бежаново, крие се зад имунитета си

Плевенчанин ще съди Петър Гаджев заради хулиганска проява в центъра на селото

Кандидат за кмет тормози жителите на Бежаново, а в момента не може да му бъде заведено дело заради извършена хулиганска проява, тъй като се ползва с имунитет. Плевенчанинът Цветомир Илиев разказа пред Plevenutre.bg за скандалната история, а други жители също са готови да застанат с името си и да разкажат за действията, с които си служи Петър Гаджев. Оказва се, че пострадалите от произвола му са много повече, но страхът е сковал хората и много от тях се страхуват да говорят.

В районната прокуратура на Луковит е внесен сигнал срещу Гаджев, кандидат за кмет на ДПС, от която става ясно ясно, че на 9 юли е имало инцидент в центъра на Бежаново. 47-годишният Илиев ползва под наем търговски обект - ресторант на ул. "Димитър Дяков" в селото. Около 18 часа във въпросния ден Цветомир Илиев разговарял с други хора на една от масите в заведението, когато пред ресторанта спрял автомобил, от който слязъл обвиняемия Петър Гаджев, с когото до този момент се знаели и поддържали нормални отношения като познати. "Като ме приближи започна да ме бута с ръце, да ме нарича: "Мършо, какви пари имам да ти давам аз на теб?". Останах много учуден от приказките му и се опитах да му обясня, че това не е вярно, дори опитах да установя телефонен разговор с Венцислав Марков, който е казал на Гаджев, че той е имал към мен задължение от 2000 лева, но не можах да осъществя контакт с него. Тръгнах да влизам в заведението, когато най-ненадейно обвиняемият ме задърпа, обърнах се с лице и той ми нанесе силен удар с юмрук, който попадна в областта на носа и устата ми. Усетих силна болка, загубих равновесие, залитнах назад, като паднах по гръб и се ударих в декоративна решетка на заведението. Получих силно кръвотечение", се посочва в тъжбата.

Като видял резултата от действията си обвиняемият прекратил боя, а Цветомир с мъка се добрал до мивката на заведението, за да се измие. Наложило се приятелката му, която е медицински работник, да му помага. Малко след това Гаджев осъзнал грешката си - отишъл при него и започнал да му предлага пари, да се разберат, за да не ходят по съдилища.

В резултат на побоя Илиев се сдобил със счупен първи горен десен зъб. Получил и множество травматични увреждания по цялото тяло, кръвонасядане и отток по лигавицата на устните, кръвонасядания по лявата мишница, както и спукана носна кост. От удара в лицето се стигнало и до силно разклащане на предните зъби на долната челюст.

В прокуратурата са предоставени и доказателства, които да спомогнат за образуването на досъдебно производство за търсене на наказателна отговорност. Цветомир Илиев разполага с медицинско удостоверение от катедра съдебна медицина и деонтология при МУ-Плевен със заключение за травматичните увреждания, снимки за фрактурите на носа и избития зъб. Няколко свидетели също са заявили готовността си да бъдат разпитани.

Тъжбата е с дата 30 юли, тъй като Гаджев обещал да плати лечението на Илиев, с което да му се размине и съдебната сага. Изглежда обаче, че е очаквал започването на предизборната кампания, с което ще бъде защитен и от закона благодарение на имунитета си.

На 23 септември Илиев предал с протокол за доброволно предаване в РУ на МВР - Луковит всички документи и рентгенови снимки, като същите да бъдат вложени като доказателство по делото, че след инцидента провежда лечение, както и договор за правна защита, с което е упълномощил адвокат, който да го представлява по досъдебното производство.

Остават броени дни до провеждането на изборите, а вече станахме свидетели на няколко отнети имунитета заради подобни случаи, с което се позволи повдигането на обвинение срещу съответните лица. Как ще се развие историята с Петър Гаджев, предстои да разберем.