109 кг контрабанден тютюн и 694 кутии с цигари без бандерол иззеха плевенските полицаи

Ударът е бил в в град Долни Дъбник - 28-годишен е прекарвал 12 чувала с листна маса

109 килограма контрабанден тютюн и 694 кутии с цигари без бандерол иззеха плевенските полицаи при специализирана операция на 2 октомври. За времето от 9 часа до 16 часа в Плевен е проведена акция по линия "Акцизи" и при проверка в района на пазар са установени улични търговци от село Буковлък. От 32-годишен, 28-годишна, 32-годишна, 35-годишна са иззети 1.900 кг насипен тютюн. Съставени са четири акта за административни нарушения по Наредба № 14 на ОБС – Плевен и един акт по ЗБЛД.

На 2 октомври 2015 година за времето от 11 часа до 15 часа служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД на МВР - Плевен, съвместно със служители на група за охрана на масови мероприятия и РУ 01 при ОД на МВР - Плевен са извършили проверка в частен дом в село Буковлък. В кухнята в специално пригоден тайник зад долните кухненски шкафове и в спалнята под гардероба са установени 694 кутии цигари без бандерол от марки и количества, както следва "Gold mount" - 690 кутии, съдържащи всяка по 20 къса цигари без бандерол, 2 кутии "Marshal" съдържащи всяка по 20 къса цигари без бандерол, една кутия марка "Marble", съдържаща 19 къса цигари без бандерол и една кутия "Cooper", съдържаща 17 къса цигари без бандерол. Тютюневите изделия са предадени доброволно от 65-годишна. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК с нанесената щета на републиканския бюджет от невнесе акциз е в размер на около 5 205 /пет хиляди двеста и пет/ лв. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Същия ден около 16 часа в град Долни Дъбник в хода на специализирана операция по линия "акцизни стоки" е спрян лек автомобил "Пежо-306", с водач 28-годишен от село Буковлък. 20-годишен пътник от същото село е предал доброволно на проверяващите 12 чували, съдържащи раздробена и нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 107 кг. По случая е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура гр. плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК за нанесена щета на републиканският бюджет от невнесен акциз е в размер на около 16 112 лв. /шестнадесет хиляди сто и дванадесет лева/. Работата по случая продължава разследващ полицай в отдел "Досъдебно производство" при ОДМВР - Плевен.