"Марсианецът" акостира и в плевенските кина (Видео)

Научно-фантастичният филм на Ридли Скот със световна премиера на 2 октомври

На 2 октомври ще се състои световната премиера на "Марсианецът" и плевенчани също ще имат шанса да са сред първите, впуснали се в приключението нa космическата сага. Научно-фантастичният филм е дело на Ридли Скот и прогнозите са да бъде сред най-хитовите заглавия на годината в Холивуд.

Любопитно съвпадение е, че лентата тръгва по кината само няколко дни, след като бе съобщено за съществуването на вода на Червената планета. Това прави космическата история още по-интригуваща за любителите на жанра.

Историята

По време на пилотирана мисия до Марс, след силна буря, астронавтът Марк Уатни (Мат Деймън) е счетен за мъртъв и е изоставен от колегите си. Но Уатни оживява и се озовава съвсем сам на враждебната планета. Разполагайки само с оскъдни запаси, той трябва да се осланя на своята изобретателност, съобразителност и дух, за да оцелее и да намери начин да сигнализира на Земята, че е жив. На разстояние от милиони мили, НАСА и екип международни учени работят неуморно, за да върнат "Марсианеца" обратно вкъщи, а междувременно екипажът му планира безразсъдна, ако не и невъзможна, спасителна мисия. Целият свят се обединява, за да подпомогне безопасното завръщане на Уатни.

Сред останалите звезди в "Марианецът" са Кристен Уиг, Себастиан Стан, Джеф Даниелс, Шон Бийн и Джесика Частейн.