Бойко Цветков: В няколко поредни мача шансът ни бяга

Треньорът на Спартак е доволен от футболистите, въпреки изпуснатата победа

Спартак (Плевен) завърши 1:1 вкъщи срещу лидера на Б група – Поморие. Гостите се добраха до точката в даденото от съдията продължение чрез попадение на Димитър Попов.

"Пак шансът ни избяга. Случва се вече в няколко поредни мача“, коментира треньорът на Спартак – Бойко Цветков. Той е категоричен, че предвожданият от него тим е играл срещу най-силния съперник в групата. "От отборите, с които до момента сме играли Поморие е най-стойностният. Имат балансиран и много добре подготвен състав. Неслучайно са лидер“, похвали ги плевенският наставник пред "Спортал".

Спартаковци знаели, че една от силните страни на крайморския тим са заучените статични положения. "Бяхме подготвени за тях. Успявахме да се противопоставим през целия двубой, но от близо 80-те фаула, които съдията отсъди за гостите последния влезе във вратата ни“, анализира Цветков.

Според него никой от съперниците не успял да вземе превес през 90-те минути. "Като игра се доближихме до това, което искам. Действахме търпеливо, спазвахме тактическата дисциплина. Търсихме победата на всяка цена, за сметка на красивата игра. Имахме шансове да спечелим дори убедително. За съжаление обаче не ни стигна една минута. Въпреки това съм доволен, защото футболистите ни са млади, липсва им опит, а и градим състава отскоро“, уточни Бойко Цветков.

В Спартак вече са концентрирани за предстоящата среща със Славия от турнира за купата на България. Сблъсъкът е в сряда, от 16 часа, на градския стадион "Плевен".