Люси Иларионов: В Плевен се влюбих в танците, чувствам се плевенчанин

Режисьорът направи любопитни признания за живота си в града на Панорамата

Люси Иларионов е познат на българската публика от много години. Както Plevenutre.bg писа, той е възпитаник на Техникума по хранително-вкусова промишленост /настоящата Професионална гимназия no хранително-вкусови технологии "Луи Пастьор”/. Режисьорът всъщност е роден в Добрич, а за кратко е живял в Шумен, Враца и София, преди да се уставнови със семейството си в града на Панорамата.

"В Плевен се влюбих в танца. Една вечер отидохме на дискотека и видях едни пичове как танцуват и си казах: "Ей това е!". След това почнах да танцувам. Танцувах много, по 7-8 часа на ден. В Плевен ми направиха и първата операция на коляното. От много танци и много напрежение... Точно тогава по баловете се запознах с Ку-ку, Жоро Христов, Диана Експрес. Говорихме си с Влади Въргала веднъж и той ме посъветва да кандидаствам в НАТФИЗ. Започнах да се подготвям и влезнах от раз", сподели Люси във ВИП Брадър.

"Помня основно Плевен. Това ми е мястото, което помня повече. Чувствам се плевенчанин. Нормално е. Направих в града балет. Винаги, когато имаше някакво събитие ни канеха и така всички ме запомниха. Започнаха да идват разни звезди, запознавахме се с тях. В Плевен направих име. Слави, Люси Дяковска... Тръгнахме заедно. Люси даже дойде да танцува в моята школа. Първата ми песен в живота е с нея, направихме едно дуетче. Затова всички знаят, че съм плевенчанин", разказа още бившият певец и танцьор.

А ето как изглеждаше Люси в началото на кариерата си: