"Плевен пее и танцува" успешно изпълнява мисията си да сближава народите

Проф. Димитър Стойков получи благодарности от всички състави за поканата за участие и за добрата организация

Във втория ден от Международния фолклорен фестивал „Плевен пее и танцува” кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков се срещна със своя колега от Браила Габриел Симионеску и заместник-кмета на Волос Георгия Боту, ръководител на делегацията от южната ни съседка. На срещата присъстваха и представители на чуждестранните и български фолклорни формации, участващи във фестивала.

Проф. Димитър Стойков отново приветства всички с „добре дошли” в Плевен, благодари за колоритните изяви на съставите и изрази увереност, че фестивалът ще се утвърди като една от емблемите на града и ще привлича все по-голям интерес от различни държави. Радвам се, че фестивалните дни изпълват със съдържание побратимството между нашите градове, сближават нашите народи и разширяват перспективите на общото сътрудничество, подчерта кметът.

В рамките на срещата беше подписан актуализиран договор за партньорство между Плевен и Волос. Подкрепата от страна на Община Плевен на кандидатурата на Браила за Европейска столица на културата`2021 г. беше скрепена със споразумение на двамата кметове. Същата кандидатура има и Волос, информира заместник-кметът на гръцкия град. Тя получи уверения за подкрепа от Плевен и Браила.

Проф. Димитър Стойков получи благодарности от всички състави за поканата за участие и за добрата организация. "Сигурен съм, че фестивалът има бъдеще. Убеди ме творческата и приятелската атмосфера в тези дни, а съпричастността най-вече на младите хора към съхраняването на фолклора ни дава повод за оптимизъм и ни зарежда със самочувствие", каза още проф. Стойков.