Плевенчани изпълниха Летния театър зa празника на туризма и парк "Кайлъка"

Депутатът Владислав Николов и кметът проф. Стойков уважиха празника

Народният представител Владислав Николов и кметът на Плевен проф. Димитър Стойков уважиха празника по повод Деня на туризма и парк Кайлъка, който за шести пореден път организират съвместно Съюза на пенсионерите и Община Плевен.

Летния театър събра много плевенчани, избрали да се заредят с енергията на българския фолклор. Те бяха специално поздравени от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”.

Проф. Стойков също поздрави всички с Деня на туризма и с празника на символа на нашия град – парк "Кайлъка".

"Искам да ви благодаря за вашия ентусиазъм, усилия и енергия, с които пазите българските традиции и ги предавате на децата и внуците си. В този ден Кайлъка ще бъде изпълнен с песните на състави, съхранили самобитността на българската култура и с бодрите ритми на Северняшкия ансамбъл. Това ще направи празника ни колоритен и красив. Бъдете живи и здрави и все така с ведър дух”, каза кметът на Плевен.

На сцената се представиха вокалната група „Пендара” при клуба на пенсионера „Данаил Попов”, „Пенсионерски неволи” от Горна Митрополия, „Росна китка” от Върбица, „Девиците” от Тотлебен и фолклорна формация „Бисери” при клуба на пенсионера до ВиК.