Десислава и група "Сигнал" ще пеят за Празника на Никопол (Видео)

Жителите и гостите на града ще се радват на богата програма в празничните дни

Задава се Празникът на Никопол, а вече са ясни и музикалните звезди, които ще забавляват жителите в дните от 13 до 16 август, които ще минат под мотото "Традиция и съвременност".

На 14 август фолк звездата Десислава ще пее на откритата сцена на площад "Свобода", а началният час на изявата й е 20.00. Професионална танцова формация "Плевен" също ще е сред акцентите на вечерта, а организаторите предвиждат лазерно шоу и празнична заря. Освен популярните си попфолк парчета, Десислава е предвидила и фолклорни изпълнения.

На 15 август от 20 часа следва коренна промяна на музикалните стилове, тъй като група "Сигнал" ще представят най-доброто от репертоара си. Бандата, която през своята дългогодишна история има 18 издадени албума, над 7000 концерта и участия и повече от 500 000 продадени плочи, подготвя качествена порция рок, включваща неувяхващите хитове "Да те жадувам", "Може би", "Сбогом", "Липсваш ми", "Спри се", "Лодка ли е любовта", "В друго време, в друг свят"....

За гражданите и гостите на Никопол се подготвя богата културна програма в празничните дни от 13 до 16 август. Сред предвидените мероприятия са: турнири по футбол на малки вратички, тенис, шахмат и волейбол; плувен маратон и преплуване на Дунав; изпълнение на читалищен духов оркестър към „НЧ Напредък 1871";кино прожекции; удостояване на граждани на Община Никопол с почетни отличия; литургия; среща с английския писател Кристофър Бъкстоун; фестивал "Банатски вкуснотии" в с. Асеново и др.