Бойко Цветков: Продължаваме напред - още много неща трябва да учим

Клубът посвети на феновете си победата над Пирин (Разлог)

Футболистите и спортно-техническият щаб на плевенския Спартак посветиха на феноветe си победата над гостуващия Пирин (Разлог) с 4:1, съобщиха от пресслужбата на клуба за фенсайта spartak-pleven.bg. Успехът в първия кръг от първенството на "Б" група ознаменува завръщането на тима сред професионалистите.

Селекционерът Бойко Цветков не скри задоволството си от представянето на възпитаниците си. "Хубаво е, че тръгнахме с три точки. По-важното за мен обаче е начина, по който достигнахме до тях“, уточнява наставникът. Според него в основата на победата е перфектната дисциплина и себераздаване на играчите през целия мач. "Показахме, че когато всичко се изпълнява на сто процента, неминуемо ще постигнем поставената цел", коментира Цветков.

Именно спазването на тактическата дисциплина е било едно от основните му изисквания към футболистите в контролите от подготвителният период. "Доволен съм, че всички без изключения изпълниха указанията. Пирин се представи така както очаквах – затворена тактика и провеждане на бързи контраатаки. Ние обаче бяхме подготвени да противодействаме успешно и добрата ни работа даде желания резултат. Продължаваме напред, защото още много неща трябва да учим“, заяви плевенският треньор.