644 са записалите се седмокласници след първо класиране в Плевенско

Мисия

03-07-2015, 08:31

Снимка:

Pixabay.com

Автор:

Ралица Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевенските седмокласници с по-добри резултати на матурите

Учениците, приети на второ класиране, имат 3 дни за записване

Броят на записаните ученици след първи етап на класиране за прием в държавните и общинските училища след завършен VII клас е 644 от общо класирани 731 кандидати. От тях във втори етап на класиране са подадени 45 заявления, в които учениците не пренареждат желанията си, а имат възможност да преминат на по предно свое желание, посочено в заявлението от първи етап. В класирането на този етап участват всички кандидати, които не са класирани и неудовлетворените от класираните на първи етап и подали заявление за участие във втори.

Класираните на този етап са 52 ученици, като по първо желание са 23; по второ - 13; по трето – 10 и по четвърто – 6 ученици. Записването на учениците след втори етап започва от 6 юли и приключва на 8 юли в училището, в което ученикът е класиран.

Обявяването на списъците със записалите се ученици и броят на незаетите места след втори етап ще стане на 09 юли; подаване на документи за трети етап на класиране ще се извърши в периода от 10 до 14 юли включително, в НУ „Единство“, Плевен.

В трети етап на класиране могат да участват и ученици, които не са участвали в предходните два етапа. В него учениците за обявените свободни места пренареждат желанията си, както при първи етап. Обявяването на приетите ученици на трети етап на класиране ще се извърши до 16 юли, съобщиха от пресцентъра на РИО-Плевен.