Датската верига за мебели JYSK стъпва в Плевен

Мебелната компания има към момента пет магазина в България

Датската верига за мебели и обзавеждане JYSK продължава експанзията си в страната и ще отвори нов магазин в Плевен през август, съобщи "Капитал", позовавайки се на "Colliers".

Мебелната компания има пет магазина в България: в Пловдив, Велико Търново, Бургас и два в София. "Colliers" е бил консултант по отдаването на площта от 1400 кв.м в "Ем дизайн център" в Плевен, където ще бъде разположен най-новият магазин.

"Планираме мрежата ни от представителства в България да достигне до 35 магазина в средносрочен план", коментира Ирайда Паюч, координатор маркетинг и продажби на JYSK за страната. Компанията предвижда и инвестиции в съществуващите магазини, като те ще бъдат изцяло преструктурирани в близките няколко години. Освен това, тъй като досега румънският офис на фирмата е отговарял и за дейността в България, компанията ще назначи нов отговорник за тукашния пазар, който да оперира в страната.

Основните категории стоки в магазините на JYSK включват продукти за спални, бани, дневни и трапезарии, тераси и градини.