Справедливост! 15 години затвор за убиеца на Цвети, Влади, Ники

Обвинението настоя да бъде издадена и европейска заповед за задържането на 30-годишния циганин

Присъда от 15 години затвор постанови Ловешкият окръжен съд за Хуриет Сюлейманов, който на 5 май 2014 г. погуби в катастрофа край Луковит трима плевенски студенти.

Наказанието е максималното, то бе поискано и от прокуратурата. Обвинението настоя още да бъде издадена и европейска заповед за задържането на 30-годишния циганин без книжка, но тя може да бъде издадена едва след като присъдата влезе в сила. Адвокатът му обаче заяви, че ще я обжалва, съобщава "Дарик".

Процесът срещу Хуриет Сюлейманов протече задочно, тъй като още преди първото заседание той наруши мярката си за неотклонение домашен арест и има данни, че е напуснал страната и е в Германия.

Рецидивистът с 12 присъди и 90 регистрации в полицията бе представляван от служебен защитник.

В тежкия пътен инцидент преди миналогодишния Гергьовден на място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, на 26 юли в болница почина и Цветелина Таслакова. Оцеля единствено Иван Гюмишев, на когото е нанесена средна телесна повреда. Сюлейманов шофирал мощно БМВ със 110.3 км/час при разрешени не повече от 90, като е бил без причина в насрещната лента за движение. След катастрофата той избягал и се укрил.