Юношите на Спартак близо до полуфиналите след 1:1 с Локо (София)

Възпитаниците на Красимир Бислимов изиграха перфектен мач, но всичко ще се реши на реванша в Плевен

Юношите старша възраст на Спартак (Плевен) продължават с успешното си представяне в Държавното първенство по футбол. Възпитаниците на Красимир Бислимов постигнаха много добър турнирен резултат при гостуването си на Локомотив (София) в първа среща от четвъртфиналите на шампионата. Младите плевенски футболисти направиха равен 1:1 и оставиха определянето на крайния победител от двубоя за реванша в Плевен, който ще бъде на 16 юни (вторник) от 18.00 часа на стадион "Плевен".

"Синьо-белите" започнаха перфектно мача, като още в 4-ата минута Преслав Антонов излъга двама защитници на домакините, остана сам срещу вратаря и с точен удар откри - 1:0 за Спартак, пише plevensport.eu. Към края на полувремето отборът на Локомотив остана с човек по-малко, след като Даниел Паунов беше изгонен за удар без топка срещу стража на Спартак Искрен Игнатов. Независимо от това, "железничарите" стигнаха до изравнителен гол, който падна в 45-ата минута след центриране от пряк свободен удар и удар с глава на Денис Мартинов.

След почивката домакините се опитаха да направят пълен обрат, но атаките им бяха стихийни и като се изключат няколко мелета след статични положения не се случи нищо кой знае колко опасно пред вратата на плевенския тим. Точно обратното, спартаковци могат да съжаляват, че не стигнаха до победата, след като пропуснаха 3-4 много добри положения при опасните си контраатаки. На два пъти близо до попадение беше Кристиян Иванов, а по веднъж пропуснаха Виктор Иванов и голмайсторът Преслав Антонов.

След края на мача от щаба на Спартак (Плевен) се оплакаха от много лошото състояние на стадиона в софийския квартал "Требич", който е бил с много неравности и не е позволил на играчите от двата отбора да покажат пълния си потенциал.