Зрелищен финал на българските серии по байк в градски условия в Плевен

Спорт

31-05-2015, 10:52

Снимка:

BG Urban Series 2015

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 90 човека ще участват в екстремно спускане с колела в Плевен

Градът на Панорамата бе домакин на финалния кръг на BG Urban Series 2015

Плевен беше домакин на финалния кръг от зрелищната байк надпревара в градски условия - BG Urban Series 2015. Над 100 човека от цялата страна се включиха в екстремното колоездачно шоу и показаха завидни умения по техничното трасе. Най-добре при мъжете се представи Иван Колев, който добави нови 100 точки към общия си резултат, с което успя да се изкачи от трето на първо място в генералното класиране. Българските градски серии се проведоха през целия месец май в три родни града – Велико Търново, Габрово и Плевен, а общо в турнира се включиха над 250 състезатели.

Главната цел на организаторите за провеждането на сериите беше да „вкарат“ спорта в града и да запознаят възможно най-много хора с тази атрактивна дисциплина. Участниците в състезанието бяха разделени в общо 6 възрастови групи, а призьорите в отделните категории бяха наградени лично от съветника на министъра на спорта – Цветан Антов.

Участниците в турнира се бориха за много примамлива награда - "уайлд кард" и покрити разноски за участие в кръг от Световните градски серии в Братислава на 19-ти юни тази година. Организаторите на събитието и Ред Бул България зарадваха призьорите с новината, че не само победителя ще получи наградата, а всички заедно ще се включат в световното и ще карат рамо до рамо с едни от най-големите имена в света.