Турнето на книгата-игра "Българ" ще мине и през Плевен

Автор е Неделчо Богданов, който направи и първия български дългометражен 3D филм

С турне из страната ще бъде представена последната перла в жанра книга-игра у нас – „Българ“. Изданието, дело на „Сиела“, ще се появи на книжния ни пазар до дни. Автор е популярният влогър Неделчо Богданов, който направи и първия български дългометражен 3D филм, също със заглавие „Българ“, за който Plevenutre.bg писа неведнъж.

Съавтор на книгата е Робърт Блонд – псевдоним зад който се крие утвърденият писател Богдан Русев. Русев се подписва с името Робърт Блонд, когато става дума за книги игри. Той е част от тандема "Робърт Блонд и Ейдриън Уейн".

„Българ“ въвлича читателите си в приключение с пирати, тайнствени мултимилиардери, говорещи маймуни, динозаври, месоядни растения, зомбита, оживели скелети, демони, най-опасните престъпници на света, граф Монте Криско, армията от диви на лейди Гага и зловещия пиратски главатар сър Роман Фокстър! Героите са Българ, Пешо, Аспарух, Унуфри, Дебелия престъпник, полицай Борис, Миша, Билко Бибитков, Супер Спиро, Бети, Хорацио и много други герои от света на Българ!

Книгата, която е над 200 страници и с над 30 илюстрации, ще бъде представена в Плевен. Това ще се случи на 5 юни в книжарница "Сиела" от 18 часа.