Наградиха плевенчанка на Националния конкурс „Учител на годината”

Удостоиха най-достойните в сектора на средното образование в 9 направления

Проведе се заключителният етап на XVIII Национален конкурс „Учител на годината”, организиран от Синдиката на българските учители. Тържествената церемония се състоя в Конгресната зала на столичния хотел „Родина“, където бяха наградени и удостоени със званието „Учител на годината“ изявени учители и директори от цялата страна. Официални гости на събитието бяха Бойко Борисов - министър-председател на България, Маргарита Попова - вицепрезидент на Р България, Пламен Димитров - президент на КНСБ, Йорданка Фандъкова- кмет на гр. София, депутати, директори на дирекции в МОН и др.

Престижното събитие бе открито от Председателя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева. През 2015 година конкурсът се провежда за осемнадесети път. Идеята за неговото възникване е продиктувано от необходимостта да се стимулират учителите новатори, да се отдаде почит и уважение, признание на труда на учителите, претворили жаждата на българина за просвета и наука.

В конкурса се удостояват най-достойните в сектора на средното образование в 9 направления. Той се провежда на две равнища – общинско и национално. В Плевен преподавателката от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“, Катя Ралчева е удостоена със званието „Учител на годината“ в направление „Професионално образование“.