МВР излезе с официално становище за катастрофата на паркинга в мола

Образувано е досъдебно производство и е уведомен прокурор

В днешния си бюлетин МВР излезе с официално становище за инцидента на паркинга в плевенския мол, разиграл се на 17 май по обяд. Още вчера Plevenutre.bg информира читателите си за катастрофата, а шофьорът на колата с пострадалите пътници Иван Петров разказа подробности.

Според полицията водачът от Ловеч е отнел предимството на "Опел"-а. Не се споменава обаче нищо за факта, че плевенчанинът е бил без книжка зад волана. Както вече известихме, още преди няколко месеца той се е разделил с нея, след като го заловили да шофира дрогиран.

Ето какво гласи информацията от бюлетина на МВР - Плевен:

"На 17 май 2015 година около 12.30 часа в град Плевен в подземен паркинг на МОЛ "Нисан Терано", управляван от 34-годишен от Ловеч, е отнел предимството на дясно движещ се автомобил "Опел Астра", с водач 23-годишен от Плевен. Пострадала е пътничка в "Нисан" – 63-годишна от Плевен. С пет счупени ребра е настанена в ЦСМП – Плевен. Алкотестовете на двамата водачи са отрицателни. Местопроизшествието посетено от разследващ полицай, автоексперт и експерт от БНТЛ ОДМВР – Плевен. Извършен е оглед. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство."