Селекционерът на юношите: Липсва ни необходимото самочувствие

Спорт

28-04-2015, 12:38

Снимка:

LAP.bg

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жребият отреди: В Стара Загора започва Европейското по футбол

Александър Димитров говори пред старта на европейското първенство

Селекционерът на националния отбор за юноши до 17 г. Александър Димитров даде пресконференция преди участието на тима на европейското първенство, на което България е домакин, а нашият тим е в една група с Хърватия, Испания и Австрия. 

„Има отлив на интерес към българския футбол от страна не само на феновете, но и на спонсорите. Вина имаме всички, които се занимаваме с този спорт. Благодарение на Борислав Михайлов спечелихме домакинството на този голям форум. Вярно е, че се класирахме директно като домакини, но това е по-скоро проблем за нас - липсва ни необходимото самочувствие, което идва с победите в официални срещи. Говорих с най-добрия психолог в България и направихме тестове на момчетата при назначаването ми начело на отбора. За съжаление показаха, че не са достатъчно уверени и работим върху този проблем“, коментира Димитров.

"Концентрирани сме изцяло върху първия мач в Стара Загора срещу Хърватия. Гледах на живо един мач на Испания. Имаме записи на хърватите и Австрия, а и ще гледаме срещата между Испания и Австрия. Със сигурност няма да играем защитно. Не обичам стил, в който се цели бавене на времето. Излизаме срещу най-добрите отбори в Европа. От нашите играчи Фабиен Георгиев е в най-тревожно състояние от играчите. След една тренировки каза, че изпитва болки. Той още не е преодолял психически тежката контузия, която имаше“, допълни треньорът на юношеските национали.

Димитров нямаше как да подмине и темата за ЦСКА и появяващите се слухове, че може да застане начело на "червените".

„На ЦСКА не се отказва. Това е един от отборите, на които не се отказва. Стигне ли се до оферта от този клуб, трябва да се премисли внимателно. Да се види дали се прави крачка напред, или три крачки назад. След Европейското най-вероятно ще се насоча към мъжкия футбол. Бих отишъл в клуб с история, публика и ясна визия за бъдещето на клуба. Не казвам за бъдещето на първия отбор, а на клуба като цяло“, каза още младият специалист.