Апаши се опитаха да изнесат 450 части от птицезавода в Славяново

Тримата мъже се предвижвали с 2 каруци

На 8 април в 15 часа в град Славяново пред пункт за изкупуване на черни и цветни метали полицаи спират 2 каруци с конски впряг, управлявани от 22-годишен, 28-годишен и 18-годишен, жители на село Мечка. Установено е, че мъжете превозват 450 части от метални конструкции и съоръжения - тръби ф-3/4, хранилки, пе-образни винкели, рамки и поилки, нарязани на дължина 3,5 м. В каруците са намерени и 10 полиетиленови чувала с надпис "Птицезавод – град Славяново", в които имало 2 метални ножовки, 2 брадви и една крачна помпа за автомобил.

От проведените оперативни действия е установено, че металните съоръжения са обект на кражба от 16-ти център на Птицезавода в Славяново. Частите от металните съоръжения са иззети с протокол за доброволно предаване и се намират на съхранения в полицията.

Извършителите са задържани за 24 часа, съобщиха от полицията. Уведомен е прокурор от РП-Плевен. Извършен е оглед на веществени доказателства и е образувано досъдебно производство, по което продължава работа разследващ полицай.