Обявиха конкурс за нов директор на Плевенския театър

Кандидатите трябва да имат минимум 3 години опит в сферата

Министерството на културата обяви конкурс за заемане длъжността „Директор“ на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”-Плевен.

За заемане на длъжността кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания – да имат висше образование – степен Магистър, като областта на образованието трябва да е в сферата на „Изкуства” или „Хуманитарни науки”, Професионално направление „Театрално изкуство” или „Филология”. Специалностите да са от посочените направления или арт мениджмънт. Минимум 3 години да имат професионален опит в областта на културата. Предимства са владеене на западен език, квалификация по мениджмънт, компютърна грамотност; Управленска компетентност, която да включва способност за формиране на цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати; Организационна компетентност и способност за планиране и организиране на дейността на ДКТ „Иван Радоев”; Да познават и прилагат българското законодателство в областта на културата; Да познават структурата и функциите на Министерство на културата и неговите подразделения; Да имат комуникативна компетентност и умение за работа в екип; Способност да предлагат иновационни решения в рамките на съществуващите указания и процедури.

Конкурсът се провежда чрез разглеждане на представените документи и концепции за развитието на ДКТ „Иван Радоев” и събеседване.

В срок от един месец от публикуването на обявата кандидатите трябва да представят нужните документи в „Човешки ресурси” в Министерство на културата, бул.”Ал. Стамболийски” № 17, всеки работен ден от 14.00 до 17.00 часа. Повече информация има на сайта на mc.goverment.bg и на тел: 94 00 845, 94 00 966.