Разбиха схемата на телефонни измамници от Плевенско!

Задържаните са участвали в серия от измами на територията на Габрово

Полицията е задържала двама мъже от Плевенско заради серия телефонни измами. Мъжете са на 21 и на 24 години - единият е от село Еница, а другият е от село Глава, известиха от МВР.

Мъжете са заловени непосредствено след като взели 1000 лева от 63-годишна жена от Габрово. Измамата била извършена по сценария "близък роднина се нуждае от средства за предплащане на покупка на климатик". Криминалистите влезли в дирите на мъжете, след като на 31 март около 13 часа в полицията бил получен сигнал от гражданин, че в района на квартал " Дядо Дянко" са забелязани двама мъже със съмнително поведение, които се придвижвали с лек автомобил "Опел Вектра".

В резултат на полицейските действия на булевард "Трети март" автомобилът бил открит и спрян за проверка. Полицаите установили, че по същата схема по-рано същия ден двамата мъже са взели от 70-годишен габровец 3000 лева. Парите от двете престъпления били намерени в автомобила и са иззети от полицията.

В хода на работата по изясняване на случаите било установено, че мъжете са участвали в осъществяването на още две телефонни измами, извършени по идентичен начин на територията на Габрово - на 27 март те получили с измама 2000 лева от 71-годишна жена, а на следващия ден взели 1400 лева от 79-годишен мъж. Срещу задържаните са започнали досъдебни производства.