Наградиха победителите от Националния конкурс за ученици акомпанятори

Мисия

30-03-2015, 17:46

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В "Панайот Пипков" започва Национален конкурс за ученици-акомпанятори

Кметът проф. д-р Димитър Стойков бе специален гост на церемонията по награждаването

Единадесетото издание на единствения не само в България, а и в света, Национален конкурс за ученици акомпанятори се проведе в Плевен, в дните 26 - 29 март. Организатор и домакин на конкурса е ръководството на НУИ „П. Пипков” - Плевен, със съдействието на Министерството на културата и Община Плевен, съобщиха от местното ръководство.

Специален гост на церемонията по награждаването на победителите в конкурса беше кметът проф. д-р Димитър Стойков, който поздрави участниците и връчи част от тазгодишните награди.

„Поздравявам авторитетното жури, организаторите и всички преподаватели за достойната им мисия да откриват таланти, да ги повеждат в света на изкуството и да им открият тайните на изпълнителското майсторство. Поздравявам и участниците за истинския празник на музиката, в който превърнаха дните на конкурса, и за амбицията им да бъдат първи, следвайки пътя към съвършенството. Убеден съм, че Националният конкурс за ученици акомпанятори ще пребъде във времето, оставайки пазител на българската духовност, неин посланик и една от най-ценните емблеми на Плевен.”, каза в приветствието си кметът на Община Плевен.