Ясен е спортният календар на Плевен за 2015 година

Отново Плевен ще е домакин на „Спортувай в твоя град”

Oбщина Плевен публикува на своя сайт Спортен календар 2015. До края на годината предстоят редица спортни прояви с подкрепата на местната администрация.

Най-скорошното събитие, което предстои, ще се проведе на 19 април. „Спортувай в твоя град”, организирано е от Асоциация „Спорт в свободното време“ и Община Плевен. Бягане в централната градска част на Плевен и около Мавзолея-костница, колоездене по велоалеята към Кайлъка и състезание по стрийтбол са спортовете, в които младежите ще премерят сили.

Месец май пък ще е най-богатият откъм спортни прояви. Състезание по скокове на батут за „Купа Север”, Турнир по футбол за купа „Плевен” – 12 г., Спортно-туристически празник за празника на Плевен, Турнир по плажен волейбол за купа „Плевен”, Турнир по карате „Купа Плевен”, Международен турнир по тенис на корт – 16 г., Маратон-с международно участие, ДП по полумаратон, щафета, крос на приятелството и Турнир по художествена гимнастика за купа „Плевен” са сред акцентите.

През септември е предвиден Международен турнир „40 г. карате в Плевен”, а през октомври ще се състои надпревара по шахмат за купа „Плевен”. През ноември в програмата е заложен Турнир по лека атлетика „Децата на Плевен”.

А за финал, през декември, Турнир по футбол „Освобождението на Плевен", който ще е съвместна инициатива на общината и БФС.