Гости от 6 държави се включват в "Европейските измерения в спорта"

Предвидени са уроци по български и запознаване с родните традиции

Гости от 6 държави вече са в Плевен, а причината е втората международна среща по проекта "Младите граждани на Европа – нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването” по европейската програма за образование, обучение, младежта и спорта “Еразъм +”. Домакин на срещата е Спортно училище „Георги Бенковски” в Плевен, което е партньор по проекта с училища от Полша, Румъния, Турция, Хърватска, Италия и Финландия.

Мотото на срещата в Плевен е "Европейските измерения в спорта”. Тя започна с представяне на всички участници вчера в Областна администрация и ще продължи до 28 март.

В програмата до края на седмицата са предвидени спортни игри и турнири, демонстрации на карате и акробатика, ще бъде организиран и урок по ръгби. Включени са също и уроци по български език, запознаване с кирилицата, урок за българските традиции и изработка на мартенички. Освен това, гостите ще засадят дръвчета в двора на Спортното училище. Предвидени са и посещения на исторически забележителности и музеи в Плевен, Велико Търново и Арбанаси.