Милен Добрев - героите никога не умират!

Милен е последният българин с олимпийска титла по вдигане на тежести

Днес България беше поразена от поредната тъжна новина. Сякаш свикнахме всеки ден да ни заливат трагедии, гадории и лошотия... Загубихме едно от най-големите имена на българския спорт. Последният българин, донесъл ни олимпийско злато в щангите. Двукратен световен и европейски шампион. Голям човек и страхотен професионалист. Това са малко от нещата, които олицетворяваха Милен Добрев.

Имах честта да го познавам и мога да ви кажа, че Милен беше шампион до последно. Този пламък се поддържаше от неговия син, за когото казваше, че е най-голямата му награда.

Отиде си само на 35, а вече беше допринесъл толкова много за България... На фона на неразбориите в българските щанги през последните 10-15 години той успя да се опази. Успя да се опази и да излезе чист от тях. Успя да запази ореола си на истински шампион.

A инфарктът го покоси точно ден след избухване на поредния грандиозен допинг скандал във вдигането на тежести. Скандал, след който щангите, прославяли ни толкова много навремето, ще загинат тотално. Истината е, че този спорт умираше бавно и мъчително през последните години. Убиваха го алчни и болни мозъци. Тези, същите, повлякоха към бездната и много талантливи българи, които бяха готови на всичко, за да защитават честта на родината ни пред света.

Милен обаче нямаше как да умре заради "убийците". Милен вече беше герой. А героите никога не умират!

Почивай в мир, шампионе!

Георги Стоянов, Главен редактор на Plevenutre.bg