Камелия, върни се!

Има сигнали, че девойката е видяна на места във Видин и София

“Молим дъщеря ни да се върне. Няма да й се караме!”, съобщи притеснено Валя Въкова - майка на издирваната Камелия Цветанова от Видин пред Нова телевизия. 15-годишната й дъщеря е в неизвестност цяла седмица вече.

Семеен скандал е принудило младото момиче да предприеме бягство от вкъщи точно преди 8 дни. На 10 март Камелия искала да отиде на рожден ден, но майка й не я пуснала. На другия ден, когато девойката тръгвала за училище, се заканила на близките си с думите: “Аз ще ви побъркам”.

Близки на Камелия съобщиха, че баща й работи в Испания и момичето е искало да живее при него, но не е получило разрешение. Като непълнолетна Камелия е имала пълномощно за пътуване в чужбина от бащата, но не и от майка си. „Камелия поддържаше контакт с баща си. Искала е да отиде в Испания, за да види друга държава, да поживее с него. Но няма шанс да е тръгнала натам, ние се чуваме с него. Тя трябва да има пълномощно, за да отиде”.

Психологът на училището, в което Камелия учи, не е уловил никакви индикации, че има проблем. „Тя е тихо дете. Не съм чувала да иска да отиде при баща си в Испания или да е имала конфликт с майка си”, каза тя.

Засега криминалистите не приемат като основна версията, че Камелия е зад граница. Проверяват се следи, че е в страната. Има сигнали, че девойката е видяна на крепостта “Баба Вида”, както и в кафене в центъра на родния си град.

В социалната мрежа читателка на „Труд“ е съобщила незабавно, че е забелязала момиче с чертите на Камелия в столичен мол на бул. “Цариградско шосе”.